Hlavní obsah

Při zubním ošetření se mohli američtí veteráni nakazit HIV a žloutenkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Zdravotní středisko v americkém Saint Louis poskytující služby válečným veteránům, nedodržovalo základní hygienická pravidla a vystavilo je nebezpečí infekce. Rozeslalo 1812 dopisů, ve kterém veterány upozorňuje, že při ošetření chrupu mohli být vystaveni nákaze HIV, nebo hepatitidou B a C.

Foto: Helmiy al-Azawi , Reuters

Američtí vojáci při odjezdu z Iráku, doma je čekala mizerná zdravotní péče.

Článek

Na případ upozornil člen Sněmovny reprezentantů, demokrat Russ Caranahan, uvedla CNN.

„Je to naprosto neakceptovatelné. Žádný veterán, který slouží a riskuje svůj život pro tento velký národ, by se neměl obávat o své zdraví, když je mu poskytována potřebná zdravotní péče od nemocnice pro veterány.“

Varovný dopis byl poslán kvůli tomu, že nebyly dostatečně pečlivě desinfikovány zubní nástroje. Zřízenci je myli v rozporu s nařízením ručně a nedávali rovnou do myčky.

Není to jediný problém zařízení pro veterány. V červnu v nemocnici Palomar v San Diegu zase poslali dopisy 3400 pacientům, kteří prodělali kolonoskopii. Problém byl podobný. Hrozila infekce při opakovaném použití nástrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám