Hlavní obsah

Prostořeký viceprezident USA Biden si zase pustil pusu na špacír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký viceprezident Joe Biden se nepoučil z potíží, do nichž se v minulosti dostal, když na veřejnosti popustil uzdu své prostořekosti. O víkendu při návštěvě obchodu s občerstvením ve Wisconsinu urazil před televizními kamerami zaměstnance nevybíravým výrazem.

Článek

Biden dostal při návštěvě mražený krém (frozen custard). Chtěl zaplatit a ptal se, kolik dluží. „To nechte na podnik, snižte nám daně a budeme si kvit,“ odvětil mu vedoucí Scott Borkin. „Proč mi neřeknete něco hezkého, namísto toho, abyste byl pořád chytrý (jako pr...l),“ odpověděl Biden. Posléze doplnil, že jenom žertoval.

Borkin později v televizi uvedl, že ho viceprezidentova slova zaskočila: „To bych nečekal, obzvláště od muže číslo dvě ve vedení naší země.“

Biden je pověstný svými neuváženými výroky. Kdysi dokonce v kampani svého budoucího šéfa Baracka Obamu nazval prvním Afroameričanem, který je chytrý a čistý. Při podpisu historické reformy zdravotnictví zase letos před mikrofonem prezidentovi pošeptal do ucha, že dokument je „kur... dobrá dohoda“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám