Hlavní obsah

Šestiletou dívku nechtěli pustit do letadla, je na seznamu teroristů

Novinky, Tomáš Holý

Přísná protiteroristická opatření v USA dokážou pořádně zkomplikovat život Američanům. Ztíženou cestu letadlem měla například rodina Thomasova. Šestiletá dívka se totiž dostala na seznam nevhodných osob, proto ji nechtěli pustit na palubu letadla. Informují o tom zahraniční média.

Foto: Thomas Peter , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Alyssa Thomasová letěla letadlem již mnohokrát. Poslední cesta s celou rodinou z Clevelandu do Minneapolisu však byla značně komplikovanější. Během kontroly na letišti bylo rodině řečeno, že šestiletá dívka je na seznamu osob nevhodných ke vstupu na palubu letadla.

„Byli jsme zmateni. Oni řekli, že je na seznamu. Co máme udělat, abychom ji z toho seznamu dostali?,“ ptal se otec rodiny Santhosh Thomas.

Seznam má na starosti tamní výbor Homeland Security. Ten byl zřízen pro ochranu Spojených států proti teroristům po útocích z 11. září 2001.

Přestože rodina mohla v cestě pokračovat, bylo ji doporučeno, aby si problém vyřešila přímo s úřady. Ty však posléze pouze potvrdily, že dívka na seznamu skutečně je, a dále se k případu nechtěly vyjadřovat.

„Ona létá od svých dvou měsíců a zatím s tím nebyl žádný problém. Například v lednu jsme letěli do Mexika a taky s tím nebyl žádný problém,“ konstatoval pro Fox8 Alyssiin dědeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám