Hlavní obsah

Generál Petraeus omdlel při slyšení v Senátu

– Washington
Právo, ČTK, roš

Velitel amerických sil na Blízkém východě a ve střední Asii David Petraeus v úterý v americkém Senátu omdlel během slyšení k situaci v Afghánistánu. Generál zrovna odpovídal senátorovi Johnu McCainovi, když se mu svezla hlava na stůl. Příčinou jeho zdravotních potíží prý byla dehydratace.

Článek

Když nabyl vědomí, byl už obklopen svými poradci a po svých asi na 20 minut opustil místnost. Když se vrátil, řekl zákonodárcům, že ho přemohla závrať. „Nebyla to senátorova otázka,“ zažertoval.

Senátor Carl Levin pak řekl, že se slyšení odloží na středeční ráno. "Jste jeden z největších amerických hrdinů. Jsem rád, že jste se zotavil a těším se, že se uvidíme zítra," uvedl poté McCain. Přítomní se pak s Petraeusem rozloučili potleskem.

Sedmapadesátiletý Petraeus je bývalým velitelem spojeneckých sil v Iráku. Tam také získal proslulost, když jeho strategie výrazně přispěla k poklesu násilí a zklidnění celkové situace v zemi. V minulosti se o něm spekulovalo, že by mohl mít zájem stát se prezidentem, generál to ale popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám