Hlavní obsah

Američan si sám amputoval paži, uvízla mu pod kotlem

Novinky,
Hartford

Američan John Metz z connecticutského Hartfordu si uřízl svou paži tři dny poté, co mu na ni spadl kotel, který se snažil opravit. K zákroku se rozhodl poté, co zjistil, že mu končetina páchne a má v ní gangrénu. Záchranáři, které přivolali jeho kolegové z práce, kam nedorazil, jej našli v agónii s paží u ramene skoro uříznutou, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Poté, co ho převezli do nemocnice, lékaři amputaci dokončili.“Bylo tam trochu tuku a on střídavě upadal do bezvědomí,“ uvedl chirurg hartfordské nemocnice Scott Ellner. „Vypadá to, že tam byl nerv, který mu zabránil dokončit amputaci,"dodal ještě

Metz, který žil sám, se v neděli snažil vyměnit žebra u svého kotle. Uvolněný kotel mu ruku uvěznil. Protože nemohl přivolat pomoc, rozhodl se nakonec si ruku uříznout.

Udělal to jen krátkou chvíli před tím, než přijela pomoc. Když nepřišel do práce, ve středu se jej jeho kolega navštívit. Metz však neotvírat. Kolega proto zavolal policii. Hasiči Metze museli složitě vyprostit. Použili k tomu hydraulické nůžky. Viděli, že paže už je nekrotická.

David Shapiro, který Metze operoval, uvedl, že by muž už dlouho nezůstal naživu. „Nikdy jsem se nesetkal s někým, kdo by měl schopnost něčím takovým projít. Poskytl mi velkou inspiraci nejen jako lékaři, ale také jako člověku,“dodal k jeho rozhodnutí uříznout si paži. Neuvedl, ale jaké nástroje použil.

Dodal, že by Metz měl přežít, i když panují stále obavy z infekce. Čekají ho ještě další operace, aby mohl dostat protézu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám