Hlavní obsah

Masový hrob vydal desítky těl obětí války mexických gangů

Novinky, rei
Taxco

Mexická policie nalezla přes šest desítek obětí válek drogových gangů, uvedla agentura AP. Poté, co bylo v neděli oznámeno objevení šesti těl u Cancúnu, uvedly úřady, že v dole na předměstí Taxca bylo nalezeno 55 mrtvol.

Článek

Podle generálního prokurátora státu Guerrero Albertica Guinta se 55 těl nacházelo v šachtě stříbrného dolu v hloubce 150 metrů. Policii na úkryt upozornil člověk, kterého koncem května vyslýchala.

Na místě se našlo větší množství oblečení a bot a vyšetřovatelé se snaží zjistit, zda kolem neleží více mrtvých. Většinu obětí se nepodařilo identifikovat, v jedné ale poznali nedávno uneseného ředitele věznice.

Mezitím se policie dál snaží identifikovat lidská těla objevená v neděli u Cancúnu. Úřady původně tvrdily, že třem ze šesti obětí někdo vyrval srdce z těla. Pitva ale prokázala, že orgány v těle byly, ovšem moc z nich po množství bodných ran nezůstalo. U všech obětí byla prokázána přítomnost drog v těle.

Válka drogových klanů si od roku 2006 vyžádala přes 22 700 mrtvých a není dne, kdy by policie neobjevila další oběti. V Durangu, státu na severu, to byla nově těla šesti mužů, jimž útočníci uřízli hlavy. Další tři mrtvoly se našly ve státě Morelos ve středu země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám