Hlavní obsah

V Texasu letos popravili dvanáctého vězně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntsville

Ve středu večer byl v texaském Huntsville popraven 36letý Američan George Jones, který byl odsouzen k smrti za vraždu, kterou spáchal před sedmnácti lety. Je už dvanáctým odsouzencem, který byl letos v Texasu popraven smrtící injekcí, uvedla agentura AP.

Článek

Jones byl odsouzen za vraždu zaměstnance dallaské nemocnice Forresta Halla. Zabil ho, ve chvíli, kdy se pokoušel uloupit jeho auto a Hall seděl vevnitř.

Muž násilím vnikl do vozu a donutil ho vyjet z města. Tam ho střelil dvakrát do hlavy. Zadržen byl několik měsíců poté, co bylo nalezeno tělo oběti u málo využívané vesnické cesty.

Jones vyčerpal všechny možnosti odvolání a v posledním prohlášení před popravou vyjádřil naději, že jeho smrt přinese Hallovi "usmíření a pokoj".

Před popravou poděkoval svým rodičům, kteří „mi byli posilující oporou v této situaci“ a svým bratrům a sestrám, „kteří mne milovali přes veškeré chyby a nedokonalosti“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám