Hlavní obsah

Učitelka žáka před ostatními kopala a bila pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Škola v americkém Houstonu propustila 40letou pedagožku, která pěstmi a kopanci zbila 13letého žáka. Asi minutový útok se konal na chodbě před zraky ostatních studentů a učitelů. Jeden z nich ho nafilmoval prostřednictvím mobilního telefonu a umístil snímek na internet. Ve čtvrtek o tom informoval britský list The Daily Mail.

Článek

Hoch se před rozlícenou učitelkou uchýlil do kouta, odkud ho vytáhla a zatímco ležel na zemi, bila ho pěstí, kopala a hlavou udeřila o zeď. Scéně přihlíželi ostatní školáci, ale i učitelé. Některé děti se trestanému chlapci smáli.

Zveřejnění videa na internetu a v televizi Fox News vyvolalo poprask mezi rodiči. Vedení školy učitelku Sheri Davisovou propustilo a školákům a jejich rodinám se omluvilo.

Matka zmláceného Isaiaha Johnsona uvedla, že syn přišel ze školy s ranami na obličeji a monoklem. “Ptal se mě: ‘Mami, co by se stalo učitelce, která bije dítě?’. Poté, co jsem se zeptala, co se stalo, jsem okamžitě volala do školy,“ řekla s tím, že jí syn chtěl hned po incidentu zavolat, ale učitelé ho nenechali.

Reakci učitelky prý vyvolal spor Johnsona se spolužačkou. Školáci byli po zkoušce a čekali v prázdné místnosti. V místnosti hrála hudba a oni si dlouhou chvíli krátili mimo jiné tancem. Johnson se údajně smál způsobu tance spolužačky, která mu řekla, aby přestal, jinak že mu uštědří ránu. Učitelka incident viděla přes sklo a na hocha zaútočila se slovy: „Tak ty chceš bít holku?“Johnson se podle jeho matky spolužačky vůbec nedotkl.

Událost vyšetřuje policie. Johnsonová ji na případ upozornila poté, co škola tvrdila, že kamery, které má na chodbách, incident nezaznamenaly. Učitelům, kteří bití tiše přihlíželi, hrozí disciplinární postih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám