Hlavní obsah

Havarovaný francouzský airbus se asi pokoušel vrátit do Brazílie

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský airbus, který se vloni zřítil do Atlantického oceánu, se zřejmě v době, kdy došlo k havárii, pokoušel vrátit do Brazílie. S odvoláním na nejmenované vládní zdroje to v pátek napsal francouzský deník Le Figaro.

Foto: Reuters

Záchranáři vytahují trosky zříceného airbusu.

Článek

Letadlo se podle nich zřítilo do oceánu přibližně 40 kilometrů jihozápadně od jeho posledně známé pozice. „To znamená, že zmizelo z radarů a podle způsobu úkonů se otočilo, buď aby se vyhnulo bouřkové oblasti, anebo se vrátilo do Brazílie,“ citoval deník zdroje.

Airbus A330 společnosti Air France na lince z Rio de Janeira do Paříže spadl 1. června 2009 do Atlantiku asi 1 500 kilometrů severovýchodně od brazilského přístavu Recife. Při havárii zemřelo 228 lidí, podařilo se nalézt jen roztroušené úlomky a 50 těl.

Francouzská vláda minulý týden uvedla, že po opětovné analýze loňského pátrání vyšetřovatelé zúžili na pět kilometrů okruh, kde by se měly nacházet černé skříňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám