Hlavní obsah

Elvis zemřel na chronickou zácpu, říká jeho lékař

Novinky, Vladimír Michna

Elvis Presley nezemřel na problémy se srdcem, jak se původně uvádělo, ale na chronickou zácpu, řekl podle serveru SkyNews tehdejší lékař rock n‘ rollového krále.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Doktor George Nick Nichopoulos, který byl po boku Presleyho 12 let a při zpěvákově smrti se jej pokoušel resuscitovat, nyní vydává knihu s názvem Král a doktor Nick.

Právě tato kniha přichází se sdělením, že to byla chronická zácpa, která v roce 1977 zabila Presleyho. Hudebník, kterého našli mrtvého v koupelně, podle původních informací zemřel na srdeční arytmii způsobenou údajně závislostí na drogách, obezitou a srdeční slabostí.

„Po jeho smrti jsme si nebyli jisti příčinou jeho smrti, proto jsem udělal další testy a také mi volali jiní lékaři z různých míst a různých lékařských škol, kteří dělali průzkumy ohledně zácpy,“ řekl FOXNews.com Nichopoulos.

Pitva podle Nichopoulose ukázala, že Presleyho tlusté střevo mělo v průměru 12 až 15 centimetrů (zatímco normální průměrná šířka je dvakrát menší) a jeho délka byla 2,7 metru, zatímco normální délka je 1,2 až 1,5 metru.

„Neuvědomovali jsme si až do doby, než byla provedena pitva, že jeho zácpa byla až v tak špatném stavu,“ řekl lékař.

„V jeho střevě jsme našli čtyři až pět měsíců starou stolici, která tam zůstala kvůli špatné pohyblivosti,“ dodal Nichopoulos.

Nichopoulos také věřil, že Presleyho váha nebyla výsledkem přejídání nebo konzumace špatné potravy, jak se původně předpokládalo. Zpěvákův lékař také říká, že Presleyho oteklý vzhled v posledních letech jeho života byl způsoben právě četnými zácpami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám