Hlavní obsah

Manžela i mě chtěli v Německu otrávit, píše Laura Bushová v memoárech

– New York

Manželka bývalého amerického prezidenta George Bushe Laura ve svých memoárech píše, že ona, její muž i několik prezidentových poradců mohlo být přiotráveno. Stát se to mělo v Německu v roce 2007 na summitu G8.

Článek

Ji i prezidenta přepadla tehdy náhlá nevolnost, která byla tak silná, že George Bush byl připoután na lůžko. Podle bývalé první dámy lékaři i tajné služby vyšetřovali možnost, že mohli být otráveni. Vyšetřování však nedospělo k definitivnímu závěru.

Bílý dům uvedl, že Bush se neúčastnil několika naplánovaných ranních setkání. Vysvětlil to ale tím, že dostal náhlou virózu. Bližší podrobnosti ale nebyly uvedeny.

Spekulace o otravě byly dány tím, že zřejmě onemocněl jen americký prezidentských pár. „Nikdy jsme nezjistili, zda nějaká jiná delegace onemocněla, nebo jestli jsme byli jediní," napsala Bushová.

Knížka nazvaná Řečeno ze srdce vyjde 4. května, ale úryvky už má k dispozici list The New York Times.

Bushová v knize dále zmiňuje tragickou dopravní nehodu z roku 1963, při které zahynul její spolužák. Ve spěchu cestou do autokina nezastavila na červenou a narazila do druhého vozu. Nehoda jí byla vytýkána, když v roce 2000 usiloval George Bush o své zvolení do Bílého domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám