Hlavní obsah

Američanka nutila třináctiletého chlapce sahat jí na prsa, dostala doživotí

– Elko County
Novinky, Dagmar Plecháčová

Soud v Nevadě potrestal Michelle Lyn Taylorovou doživotím za to, že nutila třináctiletého chlapce sahat jí na ňadra. Ortel padl v pondělí po týdenním soudním jednání. Podle soudce Mikea Memea se obžalovaná dopustila pohlavního zneužívání nezletilého. Za tento zločin hrozí ve státě Nevada právě až doživotní trest. Taylorová podle poroty naplnila skutkovou podstatu trestného činu, a proto si zasloužila nejvyšší možný trest.

Článek

Taylorovou porota odsoudila za obscénní chování, kvůli kterému měl mít třináctiletý chlapec psychické problémy. Žena má však šanci dostat se po deseti letech na svobodu. V případě slušného chování může být z věznice propuštěna, do konce života však zůstane monitorována. Zároveň bude i nadále vedena v rejstříku sexuálních deviantů.

Právní obhájkyně Taylorové Alina Kilpatricková byla rozsudkem rozhořčená a uvedla, že je protiústavní a neodpovídá zločinu, který její klientka spáchala. Přísný trest vyvolal vlnu nevole i mezi širokou veřejností.

Větší trest než za zabití

„Obžalovaná dostala za přinucení dotknout se jejích ňader větší trest, než kdyby chlapce zabila,“ dodala Kilpatricková.

Čtyřiatřicetiletá Taylorová se dopustila trestného činu v únoru 2008. Chlapce políbila a přinutila ho, aby se dotkl jejích ňader. Navrhla mu také společný sex.

Soudce Memeo verdikt obhájil. Ve státě Nevada se za pohlavní zneužívání běžně ukládá trest doživotního vězení a Taylorová z něj byla usvědčena.

Odsouzená Američanka tvrdila, že v osudný den byla opilá a na nic si nepamatuje. Dodala, že se možná chovala nevhodně, později však vyvrátila, že by chlapce k čemukoli nutila.

Reklama

Výběr článků

Načítám