Hlavní obsah

Bush v knize přizná přešlapy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident George W. Bush se své knize vzpomínek, která má vyjít letos na podzim, přizná i chyby a přešlapy. S odkazem na vydavatelství Crown Publishing to uvedl britský deník The Daily Telegraph.

Článek

Bush oznámil, že nepíše tradiční memoáry, nýbrž knihu o klíčových rozhodnutích ve svém životě, jež musel učinit především během osmi let v Bílém domě. Titul Decision Points podle vydavatele nabídne poutavé, dosud neznámé podrobnosti k událostem jako 11. září, invaze do Iráku či sporná prezidentská volba 2000. Nechybí ani vhled do soukromí, například líčení boje s alkoholem. Bush je prý upřímný a nevyhýbá se hodnocení vlastních chyb.

Exprezident údajně na knize pracuje téměř denně, s výzkumem mu pomáhá bývalý autor prezidentských projevů Chris Michel. Podle Telegraphu je dokončena první verze a v současnosti Bush text ve svém domě v Dallasu upravuje.

Bush opustil prezidentský úřad loni v lednu. Svému nástupci Baracku Obamovi předával ekonomiku v troskách, rekordní dluh, dvě války i kontroverzní věznici Guantánamo. Při odchodu byl jedním z nejméně populárních prezidentů USA v dějinách.

Na veřejnosti se ukazuje výjimečně, naposledy se tak stalo minulý měsíc, kdy s exprezidentem Billem Clintonem navštívil Haiti, na jehož obnovu pomáhá sehnat peníze. I tak způsobil rozruch, zvláště když ho kamera zachytila, jak si po pozdravu s místním mužem utřel ruku do Clintonovy košile. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám