Hlavní obsah

Při startu Obamy zadrželi na letišti ozbrojeného muže

Novinky, ČTK, aš, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V Severní Karolíně na letišti v Asheville zadrželi v neděli ozbrojeného muže v době, kdy odtamtud odlétalo letadlo s americkým prezidentem Barackem Obamou. Třiadvacetiletý Joseph McVey přijel na letiště v autě s blikajícím majáčkem.

Článek

McVeye zadrželi letištní policisté krátce po poledni místního času, když vystupoval z auta na parkovišti půjčovny automobilů. Muž měl v ruce zbraň, řekl policejní kapitán Kevan Smith z regionálního letiště v Asheville.

McVey  byl ve veřejném prostoru letiště. Podařilo ho zadržet ještě dříve, než se mohl přiblížit k letadlu Air Force One nebo prezidentovi, který se odtamtud vracel z pohřbu 29 horníků, kteří zahynuli 5. dubna při explozi v dole, zdůraznil policejní mluvčí Kevan Smith. Po zadržení skončil McVaey ve vazbě a byl převezen do okresní věznice.

Automobil podezřelého muže měl podle Smithe blikající majáček, jakými jsou vybavena policejní auta - i když McVey není příslušníkem bezpečnosti, uvedl Smith.

Police vyšetřuje, co na letišti McVey dělal s pistolí a proč mělo auto majáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám