Hlavní obsah

V Texasu letos popravili už šestého odsouzeného

Huntsville

Ve čtvrtek popravili v Texasu Williama Berkleyho, který dostal absolutní trest za vraždu 18leté Sophie Martinezové. Zabil ji v březnu 2000 pěti ranami do hlavy poté, co ji okradl, unesl a znásilnil. Její tělo nechal v poušti, napsal v pátek Daily Mail

Článek

Berkley byl uznán vinným na základě podepsaného přiznání, že ji zastřelil. To později odvolal, ale byla tu i i řada důkazů včetně stop DNA, které potvrdily, že oba spolu měli pohlavní styk. Berkley ale tvrdil, že byl dobrovolný, protože se delší dobu znali. Rodina oběti ale o tom nic nevědaal.

Berkley si Martinezové všiml, když si vybírala hotovost z bankomatu. Donutil ji, aby si k dvacetidolarovce vybrala ještě dalších dvě stě dolarů. Pak se vecpal do jejího vozu a odjel s ní pryč. To zachytila kamera, i když obličeje nebyly příliš zřetelné.

O dva dny později našli v poušti o 15 kilometrů dál tělo Martinezové.

Berkley zemřel devět minut poté, co dostal smrtící injekci. V tu chvíli jeho přítelkyně začala teskně výt. Tvář jí zakryli bílou plachtou.

I matka zavražděné dívky a dvě sestry byly přítomné exekuci. Její sestra Mary Ann řekla: „Dnešek není o pomstě. Ta není v našich rukou.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám