Hlavní obsah

Otec zneužíval od malička dceru, zplodil s ní čtyři děti

– Harrisonville
Novinky, rei

Porota v americkém státě Missouri shledala 47letého muže vinným v sedmi bodech obžaloby kvůli znásilňování dcery, s níž zplodil čtyři děti. Obžalovaný byl v úterý shledán vinným i z vraždy druhého stupně jednoho z dětí, protože mu nezajistil lékařskou pomoc.

Článek

Vynesení trestu se očekává v červnu, uvedla agentura AP s tím, že porota doporučila maximálně možný. Z celkem čtyř dětí zrozených z incestu tři zemřely. Na případ se přišlo loni v lednu, kdy byla objevena těla v mrazničce na venkovském pozemku, který patří matce obžalovaného.

Rodina trpěla finanční nouzí. Podle obhájce muž s manželkou a čtyřmi dcerami žil několik let v karavanu na cestách. Otec v pořadí druhou dceru zneužil poprvé v jejích pěti letech. Dnes je jí dvacet.

U soudu vypověděla, že otec jí pomáhal při porodu všech čtyř potomků. První dítě, holčička, se narodila, když bylo dceři 14 let. Holčička údajně spadla z pohovky, když jí byly čtyři měsíce, a po úderu do hlavy zemřela. Pohřbili ji v Oklahomě.

Druhé dítě, nyní čtyřletý chlapec, se narodilo o dva roky později.

Následující rok se dceři narodil další syn, k jehož smrti se vztahuje obvinění z vraždy. Obžaloba tvrdí, že chlapce mohli v nemocnici zachránit, ale otec pomoc zavrhl.

„Byla jsem s ním vzhůru dvě noci a pak jsem na pár sekund usnula. Když jsem procitla, ležel mi v náruči mrtvý,“ uvedla mladá žena u soudu. Čtvrté dítě, které bylo po porodu mrtvé, byla holčička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám