Hlavní obsah

Muž v americké nemocnici zastřelil ženu a dvě zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knoxville

Američan zastřelil v nemocnici v Knoxville v americkém státu Tennessee jednu ženu a další dvě zranil, poté spáchal sebevraždu. V úterý to oznámila agentura AP. Motivy činu policie zatím nezná.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle svědků útočník před nemocnicí vystoupil z vozu taxi a došel na příjem pacientů na pohotovosti, kde pistolí zastřelil čtyřicetiletou zaměstnankyni nemocnice. Poté postřelil dvě její kolegyně, a než stačila na místo dorazit policie, obrátil zbraň proti sobě.

Policie zatím nezjistila, co útočníka k jeho činu vedlo. Podle vyšetřovatelů neměl střelec v minulosti nic společného ani s nemocnicí ani s žádnou ze svých obětí.

Podobné střelecké incidenty nejsou ve Spojených státech výjimečné. V březnu například šestatřicetiletý útočník postřelil dva členy ostrahy Pentagonu, než ho ochranka zastřelila. V únoru se odehrálo několik přestřelek na amerických středních a vysokých školách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám