Hlavní obsah

Vandalové pomalovali slavnou obří sochu Ježíše v Riu de Janeiro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Slavnou obří sochu Krista Spasitele v Riu de Janeiro pomalovali v noci na dnešek vandalové. Nápisy černým sprejem jako "Když kocour není doma, mají myši pré" nebo "Kde je inženýrka Patrícia" pokrývaly její hlavu, paže a hruď. Během dne se je ale podařilo odstranit. Po pachatelích se pátrá. Rijský starosta Eduardo Paes označil tento vandalismus za "zločin na vlasti".

Foto: Genilson Araujo-Ag O Globo, Reuters

Proslulá obří socha Ježíše tyčící se nad Riem de Janeiro se stala terčem vandalů.

Článek

Mluvčí rijské radnice řekl, že socha byla takto poškozena poprvé od svého odhalení v roce 1931. Pachatelé se na ni dostali po lešení, které teď u ní stojí kvůli renovaci.

"Je to zločin na vlasti. Socha je ikona nejenom Ria, ale celé Brazílie. Jsou to delikventi, lidi na okraji společnosti," prohlásil Paes.

Socha na pahorku Corcovado, která je nejnavštěvovanějším místem v Brazílii, je momentálně nepřístupná kvůli sesuvům půdy, jež v důsledku lijáků postihly Národní park Tijuca, k němuž Corcovado patří. Zatím není jasné, kdy bude znovu zpřístupněna.

Nápis "Kde je inženýrka Patrícia" se vztahuje k inženýrce, která pracovala v jedné mezinárodní společnosti a před dvěma lety zmizela. Její rodina už vandalský čin odsoudila.

Reklama

Výběr článků

Načítám