Hlavní obsah

Čtyři lidé zemřeli při střelbě do davu ve Washingtonu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Čtyři oběti a šest zraněných si vyžádala v úterý večer místního času střelba v americkém hlavním městě. V souvislosti s případem zadržela americké policie tři podezřelé, uvedl deník The Washington Post.

Článek

Podle velitelky policie Cathy Lanierové střelec začal pálit do davu. Ke střelbě došlo okolo půl osmé místního času (1:30 SELČ).

Jedna z obětí zahynula přímo na místě činu, další zemřela v sanitce a mrtvou ji prohlásili při příjmu. Třetí zemřela na operačním sále, sdělila mluvčí nemocnice Carolyn Hammondová. Později zemřel i jeden ze zraněných v kritickém stavu.

Střílelo se kalašnikovem

V souvislosti s případem byli zadrženi tři lidé a zajištěna střelná zbraň, kterou byl kalašnikov. Při stíhání pachatelů ujíždějících v dodávce až do Marylandu byli lehce zraněni čtyři muži zákona, jejichž auto havarovalo.

Podle policie střelba začala na ulici Galweston, kde byl postřelen osmnáctiletý mladík. Jeho zranění však nebylo smrtelné. Pak pachatel střílel v Brandywine. Tam bylo zasaženo osm osob ve věku dvacet až třicet let, píše Winston Salem Journal.

Motiv činu není znám.

Deník Washington Post připomíná, že hlavní město USA sice patřilo mezi oblasti s nejvyšším počtem vražd ročně, v poslední době se ale situace zlepšovala. Za rok 2009 zde bylo zabito 143 osob, nejméně za posledních 50 let. Zejména jihovýchod města ale sužuje zločinnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám