Hlavní obsah

Vnuk po 40 letech vystopoval dědova vraha

Novinky, rei

Čtyři desítky let unikal před policií Američan Frank Dryman poté, co zastřelil řidiče auta, které mu zastavilo, když stopoval. V poutech skončil, až když se vnuk zavražděného, jenž svého děda nikdy nepoznal, rozhodl vraha na útěku vypátrat, informovala stanice CNN.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Jen jsem si skládal dohromady starý rodinný příběh,“ řekl Clem Pellet, vnuk oběti. „Vždycky jsem slýchal jenom: ’Nikdy nikomu nezastavuj’ a ‘tvůj děda žadonil o život’,“ doplnil. Když si potom procházel novinové zprávy o vraždě, která se udála dva roky před jeho narozením, rozhodl se vraha vypátrat.

Podle policejních záznamů zastavil Clarence Pellet 4. dubna 1951 tulákovi u městečka Shelby v Montaně. Tehdy 19letý Dryman měl u sebe nabitou zbraň, kterou řidiče na kraji cesty zastřelil. S autem ujel do Kanady, kde byl později zatčen. Po několika soudech a odvoláních byl poslán na doživotí za mřížemi, ale v roce 1969 ho propustili na podmínku. Za necelé dva roky zmizel a úřady po něm kvůli porušení podmínky marně pátraly.

Vnuk Pellet se rozhodl najmout soukromé detektivy a poskytl jim Drymanovu bývalou adresu. Věděl také, že má na kloubech na prstech tetování.

Myslel si, že Dryman je mrtvý a byl velmi překvapen, když mu vyšetřovatelé oznámili, že ho našli v Arizoně, kde provozuje svatební síň. Tetování z písmen L-O-V-E na kloubech měl překryté novým, nicméně policie potvrdila, že je to skutečně on. Dryman skončil v úterý v poutech a nyní čeká na vydání do Montany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám