Hlavní obsah

Milenka musí za zcizení lásky zaplatit opuštěné manželce milióny dolarů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka, kterou kvůli milence opustil manžel, donutila svou sokyni za svedení muže pykat. Vysoudila na ní devět miliónů dolarů (zhruba 170 miliónů korun), informovala stanice ABC.

Foto: Repro CBS News, Novinky

Cynthia Shacklefordová

Článek

Cynthia Shackelfordová využila zákona, který v Severní Karolíně platí po staletí, a Anne Lundquistovou žalovala kvůli zcizení lásky. Porota Lundquistové nařídila vyplatit pět miliónů odškodného a další čtyři za škody, které rozbitím 33 let trvajícího manželství způsobila.

„Můj vzkaz všem ženám, které nechaly oči na nějakém ženatém muži, je, aby se mezi nikoho nevměšovaly,“ řekla šedesátiletá Shackelfordová. Dodala, že rozbití vztahu nenesla těžce jen ona, ale i její dvě děti.

Její o dva roky starší manžel Allan Lundquistovou poznal, když jí jako ředitelce školy v Severní Karolíně radil v právních záležitostech. Shackelfordová v žalobě uvedla, že nezadaná ředitelka začala jejího muže „úmyslně svádět“ v listopadu 2004. Pár je nyní v rozvodovém řízení. Allan Shackelford tvrdí, že jeho manželství nefungovalo ještě dříve, než Lundquistovou potkal.

Zákonodárci se bojí nařčení

Severní Karolína je jeden ze sedmi amerických států, jejichž zákoník  zmiňuje  zcizení lásky. Zákonodárci ustanovení odmítli zrušit, aby nebyli nařčeni z podpory cizoložství, uvedl britský deník The Times.

Na předpis se lze odvolat také na Havaji, v Illinois, Mississippi, Novém Mexiku, Severní Karolíně, Jižní Dakotě a Utahu. Žalující strana musí dokázat, že vztah byl láskyplný. Žaloba může uspět i v případě „pouhého“ flirtování či rande.

Lundquistová se chce proti rozhodnutí soudu odvolat. „Nemám moc peněz a ten devítimiliónový nárok, to je hysterie,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám