Hlavní obsah

Tohle je ku... velká věc, pronesl viceprezident a objal Obamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americký viceprezident Joe Biden zřejmě nesledoval minulou volbu českého prezidenta, při níž mikrofony zachytily místopředsedu ODS Ivana Langera, jak se nevybíravě vyjadřuje. Biden si svou chvíli, kterou si za rámeček nedá, vybral při podobně památné příležitosti - prezidentově podpisu přelomového zákona o reformě zdravotnictví.

Článek

Poté, co Biden vychválil Baracka Obamu za to, že prosadil něco, o co marně usilovalo několik předchozích generací, a několikrát řekl, že jde o vskutku historický moment, objal se s Obamou, aby mu předal slovo.

Co v rozjařené náladě, o kterou se ve Východním pokoji Bílého domu postaralo asi 300 hostí, především kolegů z Demokratické strany, ale zaniklo, byla věta, kterou Biden Obamu počastoval, aniž by v blízkosti mikrofonů ztlumil hlas. „Tohle je k.... velká věc“ ("This is a big f.... deal").

Usmívající se prezident na jeho slova nereagoval.

Foto: Jason Reed, Reuters

Viceprezident Biden si větu, kterou právě pronáší směrem k prezidentu Obamovi, za rámeček nedá.

O Bidenovi se říká, že někdy rychleji mluví, než myslí. O Obamovi například v roce 2007 řekl, že je to první Afroameričan, který "dokáže mluvit srozumitelně, je bystrý, čistý a dobře vypadá". Posléze se mu omluvil, doplnila ČTK.

Langrův neplánovaný výstup před mikrofonem

Nevybíravá slova Ivana Langera z ODS zachytily mikrofony při prezidentské volbě v únoru 2008 na Pražském hradě.

Langer, tehdy ministr vnitra, kolegům z koaliční vlády vyčítal nesouhlas a vyhrožoval, že za to "půjde někdo bručet". 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám