Hlavní obsah

Američan postřelil před Pentagonem dva policisty, byl zabit

Novinky, CNN, BBC,
Washington
Aktualizováno

Dva policisté byli zraněni, když po nich začal ve čtvrtek večer před vchodem do Pentagonu střílet 36letý Patrick Bedell. Policisté palbu opětovali a útočníka těžce zranili. Po převozu do nemocnice zraněním podlehl. V nemocnici skončili i oba policisté, ti jsou mimo ohrožení života.

Článek

Bedell v zimním kabátu vystoupil v 18:40 tamního času z metra na stanici Pentagon a zamířil zcela klidně ke kontrolnímu stanovišti. „Když se ho policisté začali ptát, proč chce jít do Pentagonu, vytáhl z kapsy zbraň a začal po policistech okamžitě střílet,“ uvedl šéf policie v Pentagonu Richard S. Keevill.

Policisté palbu opětovali ze svých poloautomatických glocků ráže 40. Na otázku, kolik vypálili ran, odpověděl Keevill, že mnoho. Útočníka zasáhli i do hlavy. Několik hodin po převozu do nemocnice zemřel.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Velitel policie v Pentagonu informuje o incidentu

Keevill dodal, že cílem bylo zlikvidovat hrozbu, kterou představoval muž, aniž by byl kdokoli další zraněn. To se povedlo, agentura Reuters však uvádí, že lidé v okolí propadli panice a byl slyšet křik. Metro se zastavilo a vchody do Pentagonu, kde pracuje 23 000 lidí, byly uzavřeny.

Motiv muže znám není. Keevill potvrdil, že šlo o Američana, který jednal sám. Policisté případ vyšetřují.

Podle agentury AP, kterou citovala ČTK, existují náznaky, že Bedell nenáviděl armádu a pochyboval o faktech ohledně teroristického útoku proti USA z 11. září 2001. Na internetu napsal, že je potřeba vyšetřit smrt jednoho kalifornského plukovníka, který byl před lety nalezen mrtvý u svého domu. Armáda smrt označila za sebevraždu, později se ale vynořily teorie, že o ni nemuselo jít. Bedell napsal, že vyšetření této smrti "je prvním krokem k nalezení pravdy o událostech, jako byly útoky z 11. září".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám