Hlavní obsah

Texasana popravili za vraždu brazilských novomanželů

– Houston
Novinky,

V Texasu byl v noci na středu popraven dvaatřicetiletý Michael Sigala, který před deseti lety zabil brazilské novomanžele. Absolutní trest dostal v roce 2000. Zemřel devět minut poté, co mu dali smrtící injekci, uvedla agentura AP.

Článek

Sigala byl odsouzen za vraždu 28letého Klebera Santose, kterého zastřelil v jeho bytě na předměstí Dallasu Plano. Jeho o tři roky mladší ženu Lilian nejprve znásilnil, ruce jí svázal telefonní šňůrou, kterou jí omotal i okolo krku. O několik hodin později zastřelil i ji.

Santosovi byli svoji jen měsíc. Lilian přijela v srpnu navštívit svého manžela, protože měla prázdniny. Studovala v Brazílii na veterinářku.

Zločin byl objeven poté, co Santos nepřišel do práce. V nedalekém Richardsonu pracoval na vývoji software pro mobilní telefony.

Motiv není znám

Sigala byl zatčen o dva měsíce později. V jeho bytě se našly snubní prstýnky obou obětí. Sigala původně popíral, že by pár zabil. Poté řekl, že Santose zastřelil v sebeobraně, protože praštil jeho komplice basebalovou pálkou. Tvrdil, že do Santosova domu přišel jako doprovod svého komplice, od něhož si měl Santos kupovat heroin. Vyšetřovatelé ale nezjistili, že by novomanželé brali drogy, ani nenašli stopy po přítomnosti komplice.

Motiv útoku proto zůstal neznámý. Před smrtí Sigala řekl: „Neměl jsem žádný důvod to udělat. Nerozumím tomu, proč jsem to udělal.“

Obhájce se pokoušel o to, aby byl Sigala odsouzen na doživotí, protože byl závislý na drogách a psychicky nevyrovnaný. Nejvyšší soud minulý týden zamítl žádost o obnovení Sigalova procesu.

Jedná se o třetího popraveného v Texasu od začátku roku. V tomto státě na jihu Spojených států, kde od obnovení trestu smrti v roce 1976 proběhlo již na 450 poprav, se do léta plánují další tři výkony hrdelních trestů, připomíná ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám