Hlavní obsah

Kolumbijka ukradla dítě amatérským císařským řezem

– Bogota
Právo, aa

K otřesnému zločinu dohnala mladou Kolumbijku snaha udržet si partnera - když potratila vlastní dítě, vyřízla náhodné oběti z břicha „náhradu“. Policisté i lékaři v kolumbijském městě Duitama v provincii Boyacá nic podobného nepamatují. Média píší o zločinu, jaký by nenapadl ani šíleného scénáristu hororového filmu.

Článek

Šestnáctiletá dívka, čekající dítě se svým nastávajícím, upadla se schodů a potratila. Aby o budoucího manžela nepřišla, rozhodla se nehodu utajit a „sehnat“ si dítě jinde. Se svou o dva roky mladší sestřenicí vymyslely ďábelský plán. Vyhlédly si ženu ve stejném stupni těhotenství a pod záminkou nabídky zaměstnání ji pozvaly do odlehlého skladiště na okraji města.

Sotva nic netušící María Amparo Riverová (18) vstoupila do domnělé náborové kanceláře, jedna z dívek ji nožem na krku držela v šach, zatímco druhá ji svázala ruce a nohy. Pak svou oběť povalily na zem a za plného vědomí a bez jakéhokoli umrtvujícího či desinfekčního prostředku rozřízly břicho a vyjmuly sedmiměsíční plod.

„Zákrok nebyl zdaleka přesný, ale provedení nasvědčuje slušným anatomickým znalostem,“ řekl později listu El Tiempo Ernesto Giraldo z místní záchranné lékařské služby. Poukázal na to, že amatérský císařský řez byl veden přímo na dělohu a neporušil žádnou z důležitých cév ani vnitřní orgán. Policie proto nevylučuje, že dívky měly odborného komplice.

Mladší z dívek po „operaci“ přijela domů s dítětem, zabaleném do krvavého ručníku. Tvrdila, že její sestřenice na kraji města náhle porodila a čeká na sanitku. Matka si ale všimla, že miminko těžce dýchá, a s novorozenětem se vypravila do nemocnice.

Mezitím do skladiště dorazila sanitka. Záchranář, který čekal lůžko s rodičkou, ale našel dvě ženy, jednu ochromenou napětím a druhou v tratolišti krve a vnitřními orgány složenými vedle rozříznutého břicha.

Mladá žena, která nedobrovolně podstoupila amatérský císařský řez, je v relativně uspokojivém stavu v místní porodnici, dítě - děvčátko - bylo umístěno do inkubátoru a je přes předčasný porod v pořádku. Obě sestřenice čelí obvinění z těžkého zranění a pokusu o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám