Hlavní obsah

Americký lékař údajně zneužil více než stovku dětských pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dover

Americká federální justice vznesla obžalobu proti dětskému lékaři, který se podle ní dopustil závažných trestných činů včetně sexuálního zneužívání na více než stovce pacientů. Napsal to v úterý zpravodajský server CNN.

Článek

Earl Bradley, 56letý pediatr z města Lewes ve východoamerickém státě Delaware, je viněn ze 471 bodů obžaloby včetně znásilnění, sexuálního zneužívání dětí a napadání. Jeho oběťmi se za deset let praxe v Lewes údajně stalo 103 dětí, s jedinou výjimkou jde o dívky.

Podle státního žalobce je obžaloba postavena na "videonahrávkách a digitálních záznamech", které policie zajistila u něj doma a v ordinaci poté, co byl loni v prosinci zadržen. Agentura AP informovala, že jde o 13 hodin záznamu. Některé případy se prý odehrály již v roce 1998 a soud s Bradleyem by se tak mohl stát jedním z nejhorších případů sexuálního zneužívání dětí v dějinách USA.

Bradley je držen ve vazbě na kauci 2,9 miliónu dolarů. Obžalovací spis by měl být přečten do šesti týdnů.

Obhajobu chce Bradleyův zástupce postavit na duševním zdraví klienta.

Reklama

Výběr článků

Načítám