Hlavní obsah

Skupina opilých Čechů rušila let do olympijského Vancouveru

Právo, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina 14 Čechů cestujících na zimní olympiádu ve Vancouveru se v úterý při letu společnosti KLM z Amsterodamu opila a počínala si natolik hlučně, že obtěžovala ostatní cestující. Důstojníci kanadské policie přítomní na palubě je izolovali a po přistání je propustili s výstražným dopisem KLM.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 747 společnosti KLM

Článek

O incidentu informoval Právo český konzul ve Vancouveru Karel Hejč. „Po přistání byli hned propuštěni do Kanady a zprávy o jejich zadržení jsou nepřesné,“ sdělil konzul. Podle něj byli pouze opilí Češi puštěni z letadla až poté, co vystoupili ostatní cestující.

Skupina se údajně posilňovala ze svých zdrojů, a poté se domáhala alkoholu od posádky.

"Společnost KLM se s nimi rozloučila dopisem obsahující varování, že pokud by své chování zopakovali, budou příště z letecké přepravy vyloučeni," řekl konzul Hejč.

Informace o nevhodném chování cestujících bude uložena v elektronické databázi, která je přístupná i ostatním společnostem, které k ní mohou rovněž přihlédnout. Podle jeho slov však skupina Čechů z Kanady jistě odcestuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám