Hlavní obsah

Bill Clinton po operaci srdce opustil nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident USA Bill Clinton v pátek opustil newyorskou nemocnici, kde se ve čtvrtek podrobil operaci srdce. Když odcházel z nemocnice do přistaveného auta, usmíval se a zamával na kamery. To potvrdilo, že je v dobrém stavu, což uvedli po operaci i lékaři.

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Bill Clinton

Článek

Clintonův mluvčí Douglas Band uvedl, že Clinton byl propuštěn z nemocnice ve "výtečném zdraví" a ihned poté odjel domů do obce Chappaqua vzdálené asi 55 kilometrů od New Yorku. "Prezident má dobrou náladu a bude se i nadále věnovat pomoci Haiti postiženému zemětřesením," řekl Band.

Podle lékaře Allana Schwartze je možné, se se Clinton už v pondělí vrátí do práce. Již dvě hodiny po zákroku byl údajně na nohou.

"Pokud znám Clintona, bude hned na telefonu... bude volat lidem kvůli další pomoci Haiti, (bude zjišťovat,) kde může získat nákladní auta nebo pick-upy kvůli dodávkám jídla či generátorů," dodal Clintonův přítel Terry McAuliffe.

Ve čtvrtek Clinton podstoupil krátkou operaci srdce, při níž mu lékaři voperovali dva stenty (výztuže) do neprůchodné tepny. Několik dní si stěžoval na bolest v hrudi. [celá zpráva]

Za Clintonem z Washingtonu přijela jeho manželka ministryně zahraničí Hillary Clintonová. Clintona navštívila v nemocnici i jeho dcera Chelsea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám