Hlavní obsah

Ve Washingtonu vykolejilo metro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Vlak metra vykolejil v pátek ve Washingtonu u stanice Farragut North na červené trase. Z šesti vagónů muselo být evakuováno několik set lidí. Nikdo nebyl zraněn, uvedl server ABC 7 News.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Lidé museli podzemí opustit.

Článek

Vlak metra vykolejil v 10:13 místního času. „Podle předběžných zpráv přední kola prvního vozu skončila mimo koleje,“ uvedl mluvčí metra v americkém hlavním městě Steven Taubenkibel.

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři. Jejich mluvčí Pete Piringer popsal, co je čekalo nejprve: „Zkusili jsme dostat pod kontrolu napájení a vyloučit provoz z oblasti, abychom měli lepší přístup.“

Nakonec se podařilo všechny cestující evakuovat, i když na stanici byli vidět zřetelně zmatení lidé. Nikdo nebyl zraněn.

Washingtonské metro uvedlo, že nehoda neměla žádnou souvislost s aktuálním počasím. USA a Washington zejména trápí mimořádné přívaly sněhu, jak ale zdůraznil Taubenkibel, tato stanice je podzemní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám