Hlavní obsah

Na Manhattanu se objevili kojoti

– New York

Nezvyklá přítomnost několika kojotů vyděsila tento týden obyvatele Manhattanu. Uvedla to newyorská policie, podle níž je výskyt kojotů v parcích samého srdce New Yorku vzácný, o úplnou novinku ale nejde.

Foto: Profimedia.cz

Článek

List The New York Times napsal, že Columbijská univerzita v neděli varovala své studenty prostřednictvím e-mailu před přítomností tří kojotů v areálu univerzitního městečka.

Kojot byl také odchycen minulý měsíc v Harlemu a ve čtvrtek byl další spatřen v Central Parku, kde kolemjdoucí zvíře vyfotografoval a jeho snímky zveřejnil na internetu.

Experti citovaní v americkém tisku vysvětlují návštěvy kojotů ve městech obdobím rozmnožování, které připadá na únor a březen. V této době mají tyto divoce žijící psovité šelmy tendenci opouštět své prérijní domovy ve snaze najít si bezpečné místo, kde by se usadily.

Biolog Gordon Batcheller Newyorčanům radí, aby v zájmu své bezpečnosti kojoty nekrmili, a pokud se k nim zvíře přiblíží, aby hlukem a házením klacků vetřelce zahnali. Podle něj je ale pravděpodobné, že v městském prostředí budou kojoti k člověku přistupovat spíš zvědavě než agresivně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám