Hlavní obsah

Východní pobřeží USA paralyzují další přívaly sněhu

– Washington • Aktualizováno
Novinky, rei

Východní pobřeží Spojených států ve středu podruhé v tomto týdnu zasáhly silné sněhové bouře. Tisíce lidí zůstaly doma, zavřené jsou školy, úřady a podle CNN došlo i na zrušení tisíců letů a rozsáhlá omezení v automobilové a vlakové dopravě.

Článek

Státní zaměstnanci pracující ve Washingtonu zůstali doma už třetím dnem. Varování před blizardem se týkalo měst na ohromném území od Baltimoru přes Newark a Atlantic City, New Jersey, Filadelfii, New York až po Apalačské hory.

Zimní bouře potrápily nejprve středozápad a postupně se přesunuly na východ.  Tam zasáhly dokonce ještě větší oblast než o víkendu.

Ve Washingtonu ráno připadlo každou hodinu přes pět centimetrů sněhu a vítr místy dosahoval rychlosti téměř 60 kilometrů v hodině a nabíral na síle. Sněhové pluhy musely občas přestat s prací a zaparkovat, dokud se vítr neutišil.

Přívaly sněhu jsou letos pro množství měst rekordní - týká se to Baltimoru či Washingtonu. Bude-li sněžit, jak předpověděli meteorologové, padnou brzy rekordy i ve Filadelfii a Atlantic City. Ve zmíněných místech leží kolem 1,5 metru sněhu.

Foto: Jason Reed, Reuters

Muž na běžkách na prázdné ulici ve Washingtonu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám