Hlavní obsah

Vrtulník brazilské televize se zřítil v dopravní špičce v Sao Paulu

Novinky, pst
Sao Paulo

Vrtulník televizní stanice Record TV se ve středu zřítil poblíž rušné magistrály v největším brazilském městě Sao Paulu. Pilot na následky hrozivé havárie zahynul. Kameraman na palubě utrpěl podle agentury AP vážná zranění.

Článek

Helikoptéra naštěstí dopadla na trávnatou plochu u Jockey Clubu, kde nikdo nebyl, ale jen o sto metrů dál je rušná městská komunikace. Ze stroje zbylo jen zcela zdemolované torzo a kameraman přežil nejspíš jen zázrakem.

Pád zachycený na videu stanice Globo TV ukazuje kouřící helikoptéru, která se zcela vymkla kontrole a padá v rychlé spirále k zemi. Havárie mohla mít i horší následky, protože se odehrála v ranní dopravní špičce. Televizní stanice monitorovala dopravu a zásah policie proti bankovním lupičům.

"Pilot se zachoval jako hrdina, protože se mu povedlo vrtulník dostat nad prázdnou oblast, a to není v Sao Paulu jen tak," řekl podplukovník letectva  Ricardo Beltran Crespo deníku O Globo.

Pilot helikoptéry televizní stanice, která pád nafilmovala, uvedl, že pilot vrtulníku stanice Record TV zavolal rádiem, že má problémy s ocasem. "Rozhodl jsem se, že poletím za ním," uvedl Dato de Oliveira, který léta pro stanici Globo TV.

Po zřícení kolegy de Oliveira přistál bezpečně poblíž a snažil se posádce zříceného vrtulníku pomoci. Zároveň vypnul palivové pumpy, aby zamezil hrozbě výbuchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám