Hlavní obsah

Bílý dům si vystřelil z Palinové, mluvčí si napsal na dlaň nákup

Novinky, ČTK, aš, Fox news
Washington

Neúspěšná kandidátka na viceprezidenta USA Sarah Palinová se stala terčem žertu ze strany Bílého domu. Palinová se na republikánském shromáždění National Tea Party trefovala do Obamy, že své projevy čte z teleprompteru. Sama si přitom napsala poznámky na dlaň. Na tiskové konferenci Bílého domu proto mluvčí Robert Gibbs ukázal v úterý novinářům, že i on si napsal na dlaň poznámky, co koupit před blížící se sněhovou bouří.

Článek

Mluvčí Bílého domu Gibbs novinářům ukázal levou dlaň s tím, že "si musel pár věcí zapsat". Na dlani měl pod sebou napsaná slova "vejce, mléko, chléb. "

"Chleba jsem už škrtnul,“ řekl. "Také jsem si zapsal 'naděje a změna', kdybych náhodou zapomněl," dodal Gibbs s odkazem na hlavní hesla Obamovy volební kampaně.

Video kolující po internetu ukazuje Palinovou, jak v sobotu při odpovídání dotazů na národní konvenci republikánů v Nashvillu hází nenápadně pohledy na svou levou dlaň. Zvětšení záběrů ukázalo, že na ní měla napsána slova "energie, daně, zvednout opět morálku Američanům", také "snížení výdajů", ale s přeškrtnutým slovem "výdaje". [celá zpráva]

Foto: Jason Reed, Reuters

Poznámky na dlani Gibbse

Palinová byla od chvíle, kdy si ji John McCain vybral jako kandidátku na viceprezidenta, terčem žertů. Celkem pohledně vypadají politička působila jako žena od plotny, která se neumí vyjadřovat. Stále však pošilhává po vysoké funkci, v nedělním televizním rozhovoru potvrdila, že nevylučuje svou kandidaturu v příštích prezidentských volbách v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám