Hlavní obsah

Obvinění američtí misionáři se měli pokusit unést haitské děti už dřív

Novinky,
Port-au-Prince

Deset baptistických misionářů, kteří byli obviněni z pokusu propašovat 33 haitských dětí do Dominikánské republiky, se mělo snažit z Haiti odvézt děti už dříve. V pondělí to uvedl haitský policejní důstojník, který si přál zůstat v anonymitě.

Foto: St-Felix Evans, Reuters

Zadržení baptisté

Článek

Policista řekl v pondělí CNN, že už 26. ledna zastavil skupinu deseti misionářů vedenou Laurou Silsbyovou, když se pokoušela převézt 40 dětí do Dominikánské republiky.

Policista zasáhl na základě upozornění sousedů, kteří zjistili, že v hlavním městě Port-au-Prince odvážejí děti ze čtvrti Pétionville v autobusu. Policista autobus zastavil a donutil Silsbyovou, aby děti propustila. Silsbyová mu řekla, že má dokumenty, které jí umožňují překročit hranice mezi Haiti a Dominikánskou republikou se stovkou dětí.

Foto: St-Felix Evans, Reuters

Děti, které baptisti převáželi

Znovu byli zadrženi 31. ledna, když se pokoušeli převézt v autobusu z Haiti do Dominikánské republiky 33 dětí. [celá zpráva]

V čtvrtek 4. února byli obviněni z únosu dětí. Hájí se, že děti chtěli odvézt do dočasného útulku v Dominikánské republice, protože trpěly hlady, byly dehydrované a ve špatném zdravotním stavu.

K převozu však neměli adekvátní povolení, které musí dát vláda. Baptisté tvrdí, že věřili v pravost dokladů, které obdrželi od haitských partnerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám