Hlavní obsah

Palinová četla při projevu poznámky z dlaně

– Nashville • Aktualizováno
Novinky, Vladimír Michna

Bývalá americká kandidátka na viceprezidentku Sarah Palinová si před nedávným projevem napsala poznámky na svou dlaň, ty jí měly pomáhat při řeči. Její popsanou ruku zachytil objektiv fotoaparátu, informuje SkyNews. Palinová měla být protikandidátkou Baracka Obamy, republikáni však nominovali Johna McCaina.

Článek

Na dlaň si napsala několik hesel: „Energie“, „Daně“, „Pozvednout amerického ducha“. Napsala si také „Úspory v rozpočtu“, ale slovo rozpočet si nakonec škrtla.

Při tomto projevu, který se uskutečnil minulý týden na konzervativní konferenci Tea party Movement v Nashvillu, ostře kritizovala politiku prezidenta Baracka Obamy.

Když schůze přešla do fáze otázek a odpovědí, která následovala přímo po jejím projevu, byla Palinová otázána na tři nejdůležitější věci, které by republikáni udělali, kdyby se dostali k moci. V tu chvíli bývalá aljašská guvernérka začala zmiňovat témata, která si napsala na ruku.

Nenechme, abychom zapadali do drobných sporů. Chytejme se raději velkých idejí
Sarah Palinová

Poté, co mrkla na svoji ruku, začala Palinová vyjmenovávat, že jejich strana by potřebovala „zvládnout utrácení", "nastartovat energetické projekty" a "dovolit, aby americký duch opět rostl“.

Není jasné, zda Palinová byla o otázkách informována dopředu. Za své vystoupení na této konferenci údajně vyinkasovala 64 tisíc dolarů. Tea Party movement je nová organizace podporující omezené vládnutí a staví se proti vysokým státním výdajům.

V proslovu Palinová mimo jiné řekla: „Nenechme, abychom zapadali do drobných sporů. Chytejme se raději velkých idejí“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám