Hlavní obsah

Jacksonův lékař bude v pondělí obviněn

Los Angeles

Proti osobnímu lékaři Michaela Jacksona bude v pondělí vzneseno obvinění v souvislosti s loňskou smrtí slavného zpěváka. Podle agentury AP to v pátek bez dalších podrobností uvedla mluvčí losangelské prokuratury Sandi Gibbonsová.

Článek

Z jakého činu bude doktor Conrad Murray obviněn, Gibbonsová neřekla. Podle Murrayových právníků bude lékař zřejmě obviněn z neúmyslného zabití.

Jacksonovu smrt podle výsledků vyšetřování způsobilo smrtelné množství léku propofol, který mu Murray podal. Přípravek naordinoval zpěvákovi spolu s dalšími dvěma sedativy, aby mu pomohl překonat nespavost. Dávka se však ukázala být příliš silná a Jackson loni 25. června zemřel na zástavu srdce.

Murray, který má kardiologickou praxi v texaském Houstonu, prý Jacksonovi dával přípravky s propofolem jako léky proti nespavosti opakovaně od loňského května, kdy začal pro zpěváka pracovat jako osobní lékař.

Murrayův advokát tento týden uvedl, že jeho klient je připraven stanout před soudem, pokud tak úřady rozhodnou. Murray od samého počátku tvrdí, že Jacksonovi nepodal nic, co by ho mohlo ohrozit na životě.

Jackson, známý svým výstředním životním stylem, prý užíval propofol nepravidelně zhruba již deset let.

Propofol je součástí celkových intravenózních anestetik určených k uspání pacienta při chirurgických výkonech. Přípravek by měli používat výhradně profesionálové v lékařském prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám