Hlavní obsah

V USA popravili muže, který se při vraždě inspiroval scénou z filmu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lucasville

Ve vězení u města Lucasville v americkém státě Ohio ve čtvrtek popravili 37letého muže za loupežné přepadení a dvě vraždy. Vrah se nechal inspirovat scénou z akčního filmu Menace II Society, uvedla agentura AP.

Článek

Mark Brown čin spáchal před 16 lety. Žalobci u soudu tvrdili, že se před střelbou chlubil, že provede to samé, co postavy z filmu. Obžalovaný se hájil, že majitele obchodu a jeho zaměstnance ve městě Youngstown zavraždil pod vlivem alkoholu a drog.

Brown byl popraven smrtící injekcí. Byl třetí osobou v Ohiu, které podali injekci pouze se silnou dávkou thiopentalu sodného. Donedávna se injekčně popravovalo směsí tří látek. [celá zpráva]

Brown odmítl právo naposledy před smrtí veřejně promluvit.

Snímek Menace II Society z roku 1993 vypráví o výrostcích z Los Angeles. Je plný násilí, vulgarit a scén, v nichž se užívají drogy. Brown vzhlížel ke scéně, v níž dva útočníci zastřelí dvojici asijských prodavačů v jejich obchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám