Hlavní obsah

Na Haiti vytahují z trosek další přeživší

Novinky,
Port-au-Prince
Aktualizováno

Více než 70 lidí se na Haiti podařilo záchranářům z celého světa vyprostit z trosek zřícených budov, které minulé úterý zpustošilo zemětřesení. Případ zachráněné 62leté spolumajitelky hotelu není ojedinělý. V neděli tchajwanský tým zachránil 35letého Francouze, který působil na Haiti v rámci OSN. Zachráněných pracovníků Organizace spojených národů bylo více.

Článek

Američtí záchranáři vytáhli z trosek třípatrového hotelu 16letou dívku z Dominikánské republiky. Pod troskami strávila pět dní. Pomohli ji objevit psi.

V neděli ráno byli také vytaženi tři přeživší z trosek supermarketu. Strávili tam více než sto hodin a na záchranáře na ně upozornila SMS, z níž vyplývalo, že trojice je asi v troskách obchodu v oddělení masa a mraženého zboží.

Americko-turecký tým vytáhl z trosek pětipatrové budovy ženu, sedmiletou dívku, 34letého muže a padesátiletou ženu. Měli štěstí, protože v místě bylo jídlo. Právě na supermarket se nyní soustředili záchranáři s citlivými mikrofony.

Foto: Reuters

Ruští záchranáři u jedné z vyproštěných pomáhají vyproštěnému.

Už v sobotu vytáhli z trosek dva přeživší ruští záchranáři, jednalo se o dívky ve věku devíti a jedenácti let. V sobotu také izraelský tým zachránil staršího muže, který pracoval na daňovém úřadu. Zřejmě je jediným přeživším z celé instituce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám