Hlavní obsah

Palinová se vrací do televize

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá guvernérka Aljašky Sarah Palinová, která předloni po boku republikána Johna McCaina usilovala o post v Bílém domě, se vrací do televize. Její právník oznámil, že podepsala smlouvu se stanicí Fox News.

Článek

Palinová prý nebude mít vlastní program, ale na obrazovce se bude objevovat pravidelně. Další podrobnosti dohody zveřejněny nebyly, kromě toho, že je na několik let. Deník The Washington Post ale napsal, že se Palinová má objevovat v několika pořadech a není pravda, že nebude mít svůj vlastní. Údajně povede program o obyčejných Američanech.

Palinová v prohlášení uvedla, že je úžasné být součástí stanice, pro níž je důležité vyvážené zpravodajství. Podle programového viceprezidenta Fox News Billa Shinea je televize ráda, že získal nový dynamický hlas. Palinová zaujala obě strany politického spektra, dodal.

Palinová byla překvapivou volbou na post viceprezidentky v kampani Johna McCaina v předloňských prezidentských volbách, v nichž ovšem zvítězil demokrat Barack Obama. Loni v červenci Palinová složila funkci aljašské guvernérky a jelikož to bylo 17 měsíců před koncem mandátu, přiživilo to spekulace, že se v příštích volbách bude sama ucházet o prezidentský úřad. [celá zpráva]

Stanice BBC upozornila, že pro Fox News už pracuje několik předních republikánů, mezi nimi bývalý poradce prezidenta George W. Bushe Karl Rove, někdejší mluvčí Bílého domu Newt Gingrich či McCainův soupeř v republikánských primárkách Mike Huckabee.

Palinová už v televizi působila. V osmdesátých letech byla sportovní komentátorkou. Pro televizi KTUU se sídlem ve městě Anchorage na Aljašce pracovala na částečný úvazek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám