Hlavní obsah

Neprodané oděvy z obchodu H&M skončily rozřezané v odpadu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Obchodní dům švédské oděvní firmy H&M na newyorském Manhattanu se stal terčem ostré kritiky poté, co neprodané zboží studentka objevila rozřezané v odpadních pytlích na ulici. Společnost se brání nařčením, že se v době krize a mrazivého počasí chová nezodpovědně a nemorálně. Záležitost slíbila vyšetřit.

Foto: Profimedia.cz

Prodejna H&M na Manhattanu

Článek

Cynthia Magnusová na pytle narazila v noci cestou k metru na 34. ulici v centru Manhattanu. Uvnitř byly původní rukavice, ponožky, kožené boty, teplé mužské bundy, ovšem rozřezané na kusy. „Byla velmi mrazivá noc a tady, ani ne patnáct metrů od bezdomovců spících na kartónech od krabic, byla taška na tašce s teplým zimním oblečením,“ popsala Magnusová.

Šokovaná studentka vzala některé tašky s sebou domů a tam se některé výrobky snažila dát znovu dohromady. Zkontaktovala také ústředí H, ale když jí neodpověděli, informovala o záležitosti deník The New York Times. Zároveň uvedla, že podobně se v jejím sousedství v Brooklynu chová řetězec Wal-Mart.

Mluvčí H uvedla, že švédská společnost se snaží chovat šetrně a běžně daruje oděvy, které nesplňují kritéria kvality. Ojedinělý incident prý bude vyšetřen.

Podle organizace Coalition for the Homeless žije v ulicích New Yorku na 39 000 lidí bez domova, což je nejvíce od hospodářské krize v třicátých letech. Britský list The Guardian napsal, že jen pět bloků od manhattanského obchodu je dobrovolnické středisko pro sociálně slabé, které ročně rozděluje na 70 000 zimních svrchníků z druhé ruky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám