Hlavní obsah

Anděl zachránil chlapce před pumou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vancouver

Osmnáctiměsíční fenka zlatého retrievera pojmenovaná Angel (Anděl) zachránila v sobotu jedenáctiletého chlapce, na kterého v Britské Kolumbii zaútočila puma. Uvedla to CNN s tím, že pes dokázal bojovat s pumou do té doby, než dorazil příslušník kanadské jízdní policie a pumu zastřelil.

Článek

Jedenáctiletý Augustin Forman v sobotu sbíral dříví na rodinném dvorku ve vesnici Boston Bar asi 220 kilometrů severně od Vancouveru, když se přiblížila puma.

„Byl jsem opravdu vyděšený,“ řekl chlapec zpravodajské televizi CTV. „V první chvíli jsem nevěděl, že je to puma. Myslel jsem si, že je to jen jiný pes, ale hned, jak se dostala do světla, viděl jsem, že je to puma a já věděl. že se musím schovat uvnitř,“ vysvětlil.

To už zasáhla fena. „Pes nějak pocítil, že se něco děje, protože v pravou chvíli okolo mne proběhl a puma skočila na ně něj místo na mne,“ vyprávěl Forman.

Pes a puma zápasili a chlapec zatím vytočil nouzové číslo 911. Naštěstí byl poblíž konstábl Kanadské jízdní policie a byl schopen dorazit rychle do domu a pumu zastřelit.

Fenka skončila u veterináře Jacka Anvika, který uvedl: „Utrpěla docela ošklivá zranění na přední části hlavy a krku. Kdyby měla dost času, puma by psa asi zabila. Pes má zraněné nohy a také jedno oko."

Reklama

Výběr článků

Načítám