Hlavní obsah

U soudu v Las Vegas střílel muž z brokovnice, zabil ochranku

Novinky, CNN, BBC, aš, Daily News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas
Aktualizováno

Dva strážci zákona byli postřeleni z brokovnice v hale federálního soudu v Las Vegas. Jeden z nich později zemřel v nemocnici. Pachatel Johnny Wicks byl zastřelen na útěku na druhé straně ulice, než je soud, oznámil zvláštní agent FBI Joseph Dickey.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pachatel střílel po osmé ráno místního času, řekla mluvčí police v Las Vegas Barbara Morganová. Přišel do budovy soudu s brokovnicí, kterou měl pod kabátem, vytáhl ji a  vypálil z ní 45 ran. Postřelen byl jeden zástupce šerifa a jeden příslušník justiční stráže. Převezeni byli do nemocnice, kde příslušník stráže Stanley W. Cooper zemřel.

Pachatel vyběhl ven, přeběhl ulici a na její druhé straně byl zabit ranou do hlavy. Wicks prohrál soudní spor, který vedl od roku 2008 kvůli sociálním dávkám. Tvrdil, že mu byly odepřeny v plné výši kvůli jeho rase. Loni v září byla jeho žaloba zamítnuta. 

Před střelbou Wicks zapálil svůj dům.

Případ způsobil šok. Budova je stavěna podle nejpřísnějších bezpečnostních kritérií zavedených po pumovém atentátu v Oklahomě z roku 1995. Otevřena byla v roce 2004. Kromě soudu v ní sídlí senátoři za Nevadu Harry Reid a John Ensign.

Celá budova byla evakuována ze strachu z možného druhého střelce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám