Hlavní obsah

Terminál letiště u New Yorku zavřeli, muž neprošel kontrolou

New York
Aktualizováno

Terminál C na mezinárodním letišti v americkém Newarku byl v neděli večer místního času z bezpečnostních důvodů na několik hodin uzavřen. Oznámila to agentura Reuters.

Článek

Vlastní příčinou okamžitého bezpečnostního opatření se stal muž, který se vydal špatnou cestou a vyhnul se tak kontrolní prohlídce. Následně byl celý terminál vyklizen a ostatní cestující byli znovu podrobeni kontrole.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policisté u podezřelého vozidla

Na terminálu C newarkského letiště u New Yorku operuje letecká společnost Continental Airlines.

V hale terminálu byly v té době dva až tři tisíce lidí čekajících na bezpečnostní proceduru. Provoz byl obnoven nad ránem.

Velká letiště po celých Spojených státech vyhlásila zvýšená bezpečnostní opatření od Vánoc, kdy nigerijský mladík propašoval ve spodním prádle na palubu letadla z Amsterodamu do Detroitu chemikálie, s jejichž pomocí chtěl na palubě způsobit výbuch.

USA od pondělka zpřísní kontroly všech cizinců odlétajících na americká letiště. Zvláštní pozornost bude věnována cestujícím z Nigérie, Jemenu, Pákistánu, Kuby, Íránu, Súdánu a Sýrie.
Cestující letící do USA z těchto sedmi zemí nebo přes ně budou podle nové směrnice prohmatáváni a jejich příruční zavadla budou prohledávána.
Směrnice také rozšiřuje použití zesílených kontrolních technologií a umožňuje namátkovou kontrolu pasažérů na mezinárodních linkách do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám