Hlavní obsah

Mohutná sněhová bouře ochromila USA od Texasu po Minnesotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývale silná sněhová bouře ochromila o Vánocích střed USA. Přerušena je silniční i letecká doprava. V Oklahomě nařídil guvernér v noci na pátek uzavřít všechny silnice. Na náledí, které se vytvořilo na amerických silnicích, zahynulo nejméně osmnáct lidí, další oběti si vyžádaly padající stromy.

Foto: ČTK

Zasněžena ulice ve městě Omaha v Nebrasce.

Článek

Podle meteorologů bouře postihla dvě třetiny území USA. K nejvíce postiženým oblastem patří Oklahoma, kde napadlo 60 centimetrů sněhu. Ve státu byl vyhlášen výjimečný stav. "Vyzývám obyvatele Oklahomy, aby udělali opatření proti bouři a nevyjížděli na silnice, pokud to není naprosto nutné,“ řekl guvernér Brad Henry. V oklahomském městě Midwest City došlo k řetězové havárii padesáti aut.

Foto: ČTK

Zavátá dálnice I-35 v iowském Des Moines

Sněžení bylo velmi husté, místy napadlo během hodiny deset centimetrů. Za posledních sto šest let přitom byly bílé Vánoce v Oklahomě zaznamenány jen šestkrát .

Další sněhové bouře provázené silným větrem se čekají během pátku, varování bylo vydáno pro jihozápad Oklahomy, severozápad Texasu, Nebrasku, Iowu, západ Missouri, obě Dakoty a Minnesotu.

Foto: ČTK

Američan v iowském Des Moines vyprošťuje zaváté auto.

Odbor dopravy v Minneapolis vyzval motoristy, aby nevyjížděli na silnice, protože je to "životu nebezpečné“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám