Hlavní obsah

Rodiče fingující zmizení syna v balónu zaplatí za pátrání 42 000 dolarů

Novinky, rei
Denver
Aktualizováno

Manželský pár z amerického státu Colorado, který v říjnu fingoval zmizení svého šestiletého syna v balónu, zaplatí za rozsáhlou pátrací akci 42 000 dolarů (téměř 800 000 korun). Chlapec se pár hodin po zahájení pátrání našel na půdě. Později vyšlo najevo, že rodiče incident zinscenovali.

Foto: Rick Wilking , Reuters

Šestiletý Falcon Heene s otcem Richardem

Článek

Soud navíc ve středu rozhodl, že manželé půjdou do vězení.Richard Heene, otec rodiny, dostal trest odnětí svobody na devadesát dní. Jeho žena pak na dvacet.

Let meteorologického balónu naplněného heliem tehdy monitorovaly americké televize v přímém přenosu, přičemž přerušily i vysílání projevu prezidenta Baracka Obamy. Rodiče tvrdili, že uvnitř je jejich syn Falcon, který si u balónu hrál.

Balón byl nalezen desítky kilometrů od domu rodiny prázdný. Později vyšlo najevo, že chlapec byl v domě a rodiče akci sehráli s cílem získat smlouvu s televizí.

O náhradách, které jim nyní za pátrací akci nařídily vyplatit úřady, informoval jejich právník David Lane. Pár u soudu čelí několika obviněním a závěrečný verdikt by mohl padnout ještě ve středu. Očekává se podmínečný trest.

Lane uvedl, že Richard Heene se ženou Mayumi na nařízené náhrady nemá prostředky. Agentury už dříve upozornily, že jen vyslání dvou policejních helikoptér stálo 14 500 dolarů. Páru, který se dříve účastnil i televizní soutěže Výměna manželek, hrozila pokuta až půl miliónu USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám