Hlavní obsah

Brazilec o vpichování 50 jehel do syna: chtěl jsem ho zabít a pomstít se ženě

– Rio de Janeiro

Otčím dvouletého brazilského chlapce, který byl hospitalizován s desítkami jehel ve svém těle, v neděli poprvé veřejně promluvil o tom, jak nevlastního syna omamoval alkoholem, aby do něj jehly dostal. Potvrdil rovněž, že chtěl tímto způsobem hocha zabít, aby se pomstil manželce, a věřil, že se na to nepřijde.

Článek

Třicetiletý zedník Roberto Carlos Magalhaes promluvil v pořadu brazilské televize Globo z neznámého místa v severovýchodním státě Bahia, kam utekl po provalení celého případu. Podle agentury AP vylíčil, že nevlastnímu synovi podával vodu smíchanou s vínem, aby ho omámil, než do něj s milenkou Angelinou dos Santosovou začali vpravovat až pěticentimetrové jehly na šití.

"Dělal jsem to dvakrát až třikrát týdně během jednoho měsíce," přiznal Magalhaes. Chlapec prý byl opilý a nebrečel, když do něj jehly pronikaly. Jakmile ale alkohol vyprchal, cítil bolest.

"Bylo to skutečně neúnosné utrpení. Byla to odplata chlapcově matce. Myslel jsem, že jehly v jeho těle vykonají své a zabijí ho. Byl to způsob, jak ho zabít, aniž by na to někdo přišel," doplnil.

Chlapec prodělal operaci, daří se mu lépe

Chlapec si ale stěžoval na bolest matce, která ho vzala 10. prosince do nemocnice. Rentgen odhalil v jeho těle okolo 30 jehel. Minulý pátek absolvoval pětihodinovou operaci v brazilském městě Salvador, během níž mu lékaři vyjmuli čtyři jehly, které nejvíce ohrožovaly jeho život.

Zdravotníci v neděli potvrdili, že chlapci se daří dobře. Před sebou má ještě dvě operace. Ta první je v plánu nejdříve ve středu a lékaři mu odstraní jehly z břicha a páteře.

Foto: Reuters

Chlapec při převozu z operačního sálu

Příslušnost k náboženské sektě si zřejmě vymysleli

Magalhaes už dříve policii vypověděl, že jeho milenka se uváděla do transu a dávala mu příkazy, aby jehly do chlapce zapichoval. Oba byli zatčeni a převezeni na neznámé místo ve státě Bahia kvůli jejich bezpečí, protože rozvášněný dav kameny zaútočil na policejní stanici, kde byli drženi. Žádné obvinění proti nim ještě nebylo vzneseno.

Oproti předchozím informacím se brazilské úřady podle AP nedomnívají, že by dos Santosová byla členkou nějaké okultní nebo náboženské sekty. Spíše se kloní k variantě, že zatčená dvojice všechno vymyslela sama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám