Hlavní obsah

Dvouletý Brazilec, který měl být rituálně obětován, je po operaci

Novinky, BBC,

Dvouletý hoch měl být v brazilském státě Bahia obětován při rituálu černé magie a do jeho těla zabodl otčím několik desítek jehel. Lékaři zatím z jeho těla vyňali čtyři, které jej nejvíce ohrožovaly, protože byly v plicích a u srdce. Agentuře AFP to potvrdila mluvčí nemocnice ve městě Salvador Susy Morenová.

Foto: Reuters

Chlapec při převozu z operačního sálu

Článek

„Je v pořádku, operace byl úspěšná, daří se mu dobře,“ uvedla Morenová s tím, že operace trvala pět hodin. Jedna jehla poškodila srdce, dvě byly v jeho blízkosti a čtvrtá byla v plicích. Podle lékařů byla operace nebezpečná a pacient při ní mohl zemřít. Vše navíc komplikovalo nebezpečí infekce.

Jehly do těla dítěte napíchal jeho otčím Roberto Carlos Magalhaes spolu s dalším mužem a ženou. Otčím se policii už přiznal. Tvrdil, že ho k tomu navedla jeho milenka, podle které bude rituální vražda dítěte pomstou na jeho ženě, se kterou byl ženatý šest měsíců.

Matka odvezla chlapce do nejbližší nemocnice, když zjistila, že má velké bolesti břicha a zvrací. Na rentgenu se ukázalo, že celé tělo má prošpikované jehlami na šití. Okamžitě byl vzduchem přepraven do nemocnice ve městě Salvador.

Matka uvedla, že měla podezření, že syn měl být obětí černé magie, protože v domě, kde žila s Magalhaesem. našla podezřelé předměty.

Foto: Reuters

Rentgenový snímek chlapce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám