Hlavní obsah

Palinová koketuje s nominací do Bílého domu v roce 2012

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalá guvernérka státu Aljaška a neúspěšná republikánská kandidátka na viceprezidentku USA z loňských prezidentských voleb koketuje s nominací na post hlavy států ve volbách 2012. O víkendu zavítala na místa, která nevynechá téměř žádný z uchazečů o křeslo šéfa Bílého domu.

Článek

Palinová se nejprve v sobotu zúčastnila večeře v Gridiron klubu, nejprestižnější novinářské organizaci ve Washingtonu, a o den později navštívila Iowu, místo prvních nominačních soubojů. Ani jedno z míst neopomněl naposledy navštívit ani budoucí 44. prezident USA Barack Obama.

Při večeři v Gridiron klubu je zásadou být vtipný a nešetřit ani sebe. Palinová tuto roli zvládla, přičemž neopomněla několikrát zacílit do tábora svého spojence z loňska, republikánské kandidáta na prezidenta Johna McCaina, s jehož týmem si od neúspěchu ve volbách vyměňuje břitké poznámky.

Palinová byla během loňské kampaně zesměšňována za její afektovaná vystoupení. Slavným se stal třeba výrok, že se na úřad viceprezidentky hodí, „protože z pevniny na Aljašce vidíte Rusko“. V sobotu novinářům řekla, že se jí zamlouvá hotel, v němž se ubytovala, protože když z něj vyšla, viděla na ruskou ambasádu.

Neodpustila si ani vtípek na účet viceprezidenta Joe Bidena, jenž se v minulosti snažil zastavit řídnutí svých vlasů transplantacemi. Řekla, že kdyby volby dopadly loni naopak, ona teď mohla namísto nedávného vydání memoárů Going Rogue sedět ve viceprezidentské kanceláři a podepisovat státní finanční půjčky, zatímco Biden by propagoval svou knihu vzpomínek Going Rogaine. Rogaine je přípravek proti řídnutí vlasů.

Iowu v minulých týdnech navštívilo už množství potenciálních republikánských kandidátů na příštího prezidenta. Palinová zde propagovala svou zmíněnou knihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám