Hlavní obsah

Amerika žije nevěrou nejslavnějšího golfisty Tigera Woodse

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Amerika ztratila další morální ikonu. Sportovní a společenská celebrita Spojených států, fenomenální třiatřicetiletý golfista Tiger Woods, se pod tlakem médií přiznal k manželské nevěře a celému světu sdělil, že zklamal svou rodinu. Nově navíc vyplývá na povrch, že neměl jednu milenku, ale možná hned tři.

Článek

Americká média Woodsovým skandálem žijí již několik dní. U jeho domu slídí televizní štáby a informace o golfistově pádu ze společenského vrcholu na přední stránky bulvárních deníků jsou ve světových médiích nejvyhledávanější.

Po hráči amerického fotbalu O. J. Simpsonovi, odsouzeném za vraždu vlastní ženy, nebo po přiznání sprinterky Marion Jonesové, že brala doping, je Woods další hvězdou, která by mohla spadnout velmi hluboko.

"Když vděčný národ usedal ke stolům slavnostní večeře na Díkůvzdání," píše ve výmluvném článku deník USA Today, "Tiger Woods byl všemi znám jako největší golfista na planetě a jako značka v oblasti golfových bot se společenskou image pěstěnou jako trávníky na Augusta National."

A pokračuje: "O týden později se Woods ocitl ve víru, kde se soukromí a popularita protínají." Podle listu si Woods neuvědomil, že nevydělává miliardu dolarů ročně jen jako sportovec, ale také díky tomu, že se stal "veřejným majetkem". Jeho značka tak nyní velmi upadla.

Foto: HO, Reuters

Milenka Tigera Woodse Jaimee Grubbsová

Woods prohlásil, že zklamal svou rodinu a svých selhání lituje. Podle časopisu US Weekly měl téměř tři roky poměr s barmankou Jaimee Grubbsovou. Kvůli tomu se podle spekulací médií pohádal se svojí ženou, švédskou modelkou Elin, a měl poté podivnou autonehodu, při které se v pátek lehce zranil.

"Nechoval jsem se správně podle svých hodnot a tak, jak by si zasloužila moje rodina. Budu usilovat o to, abych byl lepším člověkem, otcem a manželem," uvedl Woods prohlášení. Dodal, že s překvapením pochopil, jak velký dopad může mít na život zájem bulváru.

Nejlépe placený sportovec světa za incident dostal pokutu 164 dolarů (2800 korun) a přijde o čtyři body. Trestního stíhání se Američan obávat nemusí.

Hovoří se o dalších dvou ženách

Podle posledních informací mohl mít však ještě další dvě milenky. Jako o další v pořadí se hovoří o Rachel Uchitelové z nočního klubu v New Yorku, třetí ženou má být sedmadvacetiletá bruneta Kalika Moquinová, marketingová manažerka jednoho z nočních klubů v Las Vegas.

Foto: Reuters

Další údajná milenka Tigera Woodse Rachel Uchitelová

Ani v golfu se sportovci pod takovým tlakem možná nebude dařit. Čeká jej dlouhá cesta, než dokáže po událostech posledních dnů najít cestu zpět ke své vrcholné formě, říká například bývalý profesionální golfista Skot Bernard Gallacher.

"Bude mu trvat pěkně dlouho, než se přes to všechno přenese," řekl Gallacher v rozhovoru pro BBC Radio 5 live.

To vše se na něm podle Gallachera podepíše. "Na jeho výkonech na golfovém hřišti to bude zcela určitě znát. A nejen v nejbližší době," myslí si Gallacher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám