Hlavní obsah

Policista použil na desetiletou dívku taser

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozark

Policista v arkansaském Ozarku použil taser na desetiletou dívku, která doma odmítala poslušnost a přivolaného strážce zákona nakopla. Se zásahem souhlasila matka, která policistu přivolala. Uvedl to britský list The Daily Telegraph.

Článek

Dívka odmítala matce poslušnost, a když dorazil přivolaný policista, ležela na zemi a křičela. „Její matka mi řekla, ať ji odvedu, jestli je to třeba,“ uvedl policista Dustin Bradshaw s tím, že na něj dívka slovně útočila a poté jej kopla do rozkroku. Policista proto krátce použil taser.

Dívčin otec, který je s matkou rozveden, uvedl, že dcera má emoční problémy, ale to neznamená, že by s ní mělo být takto zacházeno.

„Je jí deset a oni jí do těla vpraví elektřinu. Chci vědět, jak jim to hernajs může projít. Jestli nejste schopen to dítě zvednout a odvést k autu, pak nejste policista. Ona si nezaslouží, aby s ní zacházeli jako se psem. Není žádný tygr,“ řekl starosta Vernon McDaniel.

Úřady záležitost vyšetřují. Podle šéfa policie Jima Nogglea Bradshaw potrestán nebyl. „Nepoužili jsme taser, abychom to dítě potrestali, ale abychom ho dostali pod kontrolu a ona nezranila sebe nebo někoho jiného,“ řekl s tím, že kdyby se policista násilím pokusil dívku spoutat, mohl jí nechtěně zlomit ruku nebo nohu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám